Aizvadīts Rīgas Skolu futbola festivāls un “Grassroots Leader” kursi

Aizvadīts Rīgas Skolu futbola festivāls un “Grassroots Leader” kursi

Aizvadītajā nedēļā – 29. un 30. septembrī – norisinājās divi nozīmīgi Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēti un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstīti pasākumi.

Pirmajā no šīm dienām ar 17 Rīgas skolu sporta skolotāju, Rīgas reģiona futbola klubu treneru un treneru asistentu, kā arī futbola organizatoru līdzdalību LFF konferenču telpās tika aizvadīti “Grassroots Leader” kursi, savukārt 30. septembrī “Playoff Arenā” risinājās Rīgas Skolu futbola festivāls, pulcējot 200 bērnu no desmit dažādām galvaspilsētas izglītības iestādēm.

Vispirms ceturtdien, 29. septembrī, ”Grassroots Leader” kursu ietvaros pasniedzēju Edgara Kļenauska un Alises Pētersones vadībā dalībnieki apguva teorētiskās zināšanas, savukārt nākamajā dienā prakses vadītāju Jevgeņijas Obodņikovas un Eduarda Boriseviča pārraudzībā attīstīja savas iemaņas praktiskajā pasākumu organizēšanas nodarbībā Rīgas Skolu futbola festivāla ietvaros.

Kā minēts, piektdien, 30. septembrī, notikušajā Rīgas Skolu futbola festivālā piedalījās 200 bērnu no desmit Rīgas skolām, veicot dažādus ar futbolu saistītus pārbaudījumus un saņemot vērtīgas balvas no pasākuma organizatoriem un partneriem – zobupastas “SPLAT” un saldējuma “Eskimos”. Pasākuma ietvaros bez futbola mačiem jaunajiem censoņiem bija arī iespējams pārbaudīt savas prasmes futbola uzdevumos un intelektuālajā spēlē. Katra skola par dalību festivālā ieguva futbola bumbu, savukārt pie īpašām dāvanām no ēdienu veikala “Vintage” tika sporta skolotāji.

“Pasākuma ietvaros esam aizvadījuši divas lieliskas un produktīvas dienas. Ceru, ka klubi arvien aktīvāk izmantos “Grassroots Leader” kursu iespējas, jo šādā veidā klubu rīcībā parādītos arvien vairāk kompetentu palīgu un treneru asistentu, līdz ar to, kā piemēram trenerim nebūtu jāaizvada treniņš vienatnē, darbojoties ar vismaz 20 bērniem, kā tas ļoti bieži notiek.

Tāpat ļoti ceru, ka arvien vairāk skolu izmantos iespēju piedalīties šādā festivālā, tādā veidā dodot iespēju jaunāko klašu skolēniem izbaudīt sporta dienu, iepazīstot futbolu no dažādām pusēm. Esmu gandarīts, ka mums ļoti sekmīgi izdevās apvienot abus pasākumus. Iespējams – tas ir ļoti labas tradīcijas sākums,” uzsvēra RFF prezidents Eduards Borisevičs.

29. septembra foto galerija 

30. septembra foto galerija  

Rīgas Skolu futbola festivāla dalībnieki: 

Rīgas 1. Kristīgā pamatskola
Rīgas 1. pamatskolas - attīstības centrs
Rīgas 6. vidusskola
Rīgas 66. vidusskola
Rīgas 74. pamatskola
Rīgas Valodiņa sākumskola
Rīgas Ziepniekkalna vidusskola
Iļģuciema pamatskola
Rīgas Imantas vidusskola
Rīgas Valsts Klasiskā ģimnāzija

”Grassroots Leader” kursu dalībnieki:

Rīgas Imantas vidusskola Mariona Tamsone
Rīgas Ziepniekkalna vidusskola Dace Ametere
Rīgas 74. pamatskola Jekaterina Krauze
Rīgas 74. pamatskola Jeļena Prāvaste
Rīgas 74. pamatskola Lana Jēkabsone
AFA Olaine Anastasija Kameļa
AFA Olaine Marika Zavadska
AFA Olaine Lilita Ģēģere
Futbola parks Academy Kristaps Ašmanis
Futbola parks Academy Edijs Semjonovs
SK Super Nova Pāvels Treskovs
SK Super Nova Jānis Engelis
SK Super Nova Andrejs Jegorovs
FS Metta Mareks Biedriņš
FK Jūrnieks Ivans Gospodars
FK Jūrnieks Artūrs Cereņa
Rīgas Futbola federācija Edvards Cīrulis

Informāciju sagatavoja: Eduards Borisevičs. E-pasta adrese: eduards.borisevics@fta.lv