Aizvadīts Latvijas skolu Ziemas festivāls

Aizvadīts Latvijas skolu Ziemas festivāls

Ar vairāk nekā tūkstoš dalībniekiem, un sacenšoties 120 skolām, iepriekšējā nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas skolu Ziemas festivāls. Ziemas festivāls šogad notika – Ērgļos, Vestienā, Gaiziņkalnā un Briežkalnā, pulcējot 1321 dalībniekus, tai skaitā 450 audzēkņi no 25 Rīgas skolām.

Sacensības notika 13 individuālajās un komandu disciplīnās – biatlonā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, snovbordā, hokejā 3×3, slidošanā, ragaviņu sportā, ziemas orientēšanās ar slēpēm, frīstaila slēpošanā , frīstaila snovbordā, ziemas volejbolā, galda hokejā un disku golfā.

Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāžu skolēni kopā izcīnīja 59 medaļas – 19 zelta, 20 sudraba un 20 bronzas medaļas.

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis: “Ziemas festivāls ir skolām un skolēniem nozīmīgs pasākums ar ilggadējām tradīcijām, ko mēs, apvienojot spēkus, organizējam ik gadu, neskatoties uz dažādām grūtībām, ko nācies pārvarēt. Lai gan visās sporta disciplīnās noteiksim uzvarētājus, kā arī atzīmēsim skolu un individuālos sasniegumus, tomēr aicinu atcerēties, ka Ziemas festivāla mērķis ir dot iespēju jebkuram skolēnam, arī bez profesionālām iemaņām sporta veidos, ļaut piedalīties un piedzīvot to, cik plašas un dažādas iespējas ir būt aktīvam arī ziemā un gūt prieku no tā!”

Ziemas festivāls ir viens no lielākajiem kompleksajiem ziemas sporta veidu pasākumiem Latvijā, kas tiek organizēts ar mērķi dot iespēju jebkuram skolēnam bez profesionālām iemaņām ziemas sporta veidos piedalīties sacensībās, tādā veidā popularizējot un veicinot ziemas sporta veidu attīstību Latvijā.

Ar sacensību rezultātiem var iepazīties pasākuma vietnē ziemasfestivals.lv, bilžu galerijas – LSFP Instagram kontā un LSFP Facebook lapā.

Galerijas