Aizvadītas starptautiskas sacensības kērlingā "WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup"

Ar norvēģu Eirin Mesloe un Wilhelm Naess uzvaru ir noslēdzies pēdējais starptautiskais turnīrs kērlingā šajā gadā "WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup".

Turnīrā piedalījās komandas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas. Komandas tika sadalītas divās grupās, kur tika aizvadītas apļa spēles. Katras grupas labākās 3 komandas turpināja cīņu ceturtaļfinālā.

Uzvarētāji E.Mesloe un W.Naess nepārspēti pabeidza grupas turnīru un pelnīti izcīnīja ceļazīmi uz pusfinālu. Pusfinālā viņiem pretī stājās D.Regža un A.Regža. Pēc piektā enda viesi bija vadībā 7:1. Lai gan sestajā endā latviešu duets trīs punktus atguva, spēles gaitu tas nespēja mainīt.

Otrajā pusfinālā tikās E.Regža / R.Freidensons pret T.Madisson / K.Kukner. Kaimiņu duets pēc 4. enda izvirzījās vadībā ar rezultātu 5:2, taču atlikušos endos pa punktam katrā guva latviešu pāris un svinēja uzvaru ar rezultātu 6:5.

Līdz ar to finālā vēlreiz tikās E.Mesloe un W.Naess pret Evitu Regžu un Renāru Freidensonu. Spēle iesākās cerīgi, bet otrajā endā norvēģiem izdevās gūt 5 punktus pēc nesekmīgi veikta sarga pozīcijas metiena. Latvijas komanda vēl mēģināja izveidot spēles situācijas sev par labu, bet neveiksmīgi. Iegūtais pārsvars spēles sākumā un reizē arī pārliecība spēlēja par labu Norvēģijas komandai, kas attiecīgi svinēja uzvaru visā turnīrā.

Spēle par trešo vietu bija ļoti sīva. Turnīrā komandas tikās jau otro reizi un arī šoreiz bija nepieciešams ekstra ends, lai noskaidrotu uzvarētāju. Pēc piektā enda vadībā izvirzījās Triin Madisson un Karl Kukner ar rezultātu 8:3, taču sekmīgs Daces Regžas un Anša Regžas izpildījums izlīdzināja rezultātu tikai divos endos. Bronzas spēles ekstra endā veiksmīgāk nospēlēja igauņu pāris un līdz ar to ieguva trešo vietu.

Turnīrs ir viens no "World Curling Tour" posmiem un notika ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.

Foto: no sacensībām.

Galerijas