Aicina pieteikties Latvijas skolu komandu čempionātam badmintonā

Publicitātes attēls

Aicina pieteikties Latvijas skolu komandu čempionātam badmintonā

Skolas tiek aicinātas pieteikties uz Latvijas skolu komandu čempionātu badmintonā, kas pēc 5 gadu pārtraukuma norisināsies 21. maijā, Siguldas sporta centrā. Sacensības notiks “Badminton 100” stafetes formātā, noskaidrojot uzvarētājus sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas vecuma grupās. Pieteikšanās termiņš ir 2024. gada 17. maijs.

  • Latvijas skolu komandu čempionāts notiks trijās vecuma grupās: sākumskolas (4. līdz 6. klase),
  • pamatskolas (7. līdz 9. klase),
  • vidusskolas (10. līdz 12. klase). Vidusskolas grupā var piedalīties arī profesionālās izglītības iestādes, bet komandā var iekļaut tikai spēlētājus, kas apgūst vidējo izglītību. Viena skola vienā vecuma grupā var pieteikt tikai vienu komandu.

Komandas minimālais sastāvs ir 2 puiši un 2 meitenes. Maksimālais sastāvs ir 10 puiši un 10 meitenes, Var pieteikt arī vairāk dalībniekus, taču ir balvu un medaļu skaita ierobežojums.

Latvijas skolu komandu čempionāts norisināsies “Badminton 100” stafetes formātā. Komandu savstarpējais mačs sastāvēs no 5 atsevišķām spēlēm, līdz viena no komandām stafetes formā kopsummā izcīna 100 punktus. Sākumā būs zēnu vienspēle, līdz uzvarošā komanda sasniedz 20 punktus, tad meiteņu vienspēle līdz 40. punktam, tad zēnu dubultspēle līdz 60.punktam, tad meiteņu dubultspēle līdz 80. punktam, bet noslēgumā jauktā dubultspēle līdz 100.punktam. Gadījumā, ja rezultāts ir 99-99, tad 100. punkts ir izšķirošais.

Latvijas skolu komandu čempionāti organizē Siguldas badmintona klubs un badmintona klubs “Badminton 100”, sadarbībā ar Latvijas skolu sporta federācija un Latvijas Badmintona federācija. Sacensību galvenais tiesnesis būs Kristians Rozenvalds.

Pieteikumus Latvijas skolu komandu čempionātam ir jānosūta līdz 2024. gada 17. maija plkst. 20:00, rakstiski uz e-pastu: info@badminton100.com. Pieteikumā jānorāda skolas nosaukums, vecuma grupa, atbildīgās kontaktpersonas e-pasts un telefons.

Dalības maksa ir €30 par vienu skolas komandu vienā vecuma grupā. Gadījumā, ja skola nevar vai nevēlas apmaksāt komandas dalības maksu, skolēniem vai vecākiem ir iespēja samaksāt dalību arī individuāli. Dalības maksa individuāli ir €5 eiro par dalībnieku, vai €3, uzrādot 3+ goda ģimenes karti, kas derīga sacensību norises dienā.

Latvijas skolu komandu čempionātam mērķis ir ne tikai noteikt spēcīgākās Latvijas skolas badmintonā trīs vecuma grupās, bet arī popularizēt badmintonu skolēnu vidū, turklāt kā aizraujošu komandu sporta spēli, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu. 

“Šī ir iespēja ļoti labi sevi parādīt tām skolām, kurām ir grūti nokomplektēt lielās komandas, kādas nepieciešamas tādos sporta veidos kā futbols, volejbols, rokasbumba vai basketbols. Tā ir iespēja gan lielajām, gan arī mazajām lauku skolām,” stāsta Latvijas skolu sporta federācijas prezidents Andris Lukss.

“Lai gan badmintons ir individuāls sporta veids, taču pasaulē tieši komandu sacensības ir tās, kuras piesaista vislielāko interesi. Klubu čempionāti ir kā galvenais badmintona dzinulis, veicinot mediju, sponsoru un līdzjutēju interesi,” uzskata bijušais Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs un šī gada čempionāta galvenais tiesnesis Kristians Rozenvalds.

Pirmais Latvijas skolu komandu čempionāts notika 2018.gadā, Salaspilī, bet līdz šim pēdējais notika Valmierā, 2019. gadā. Covid-19 piespiedu pauzes dēļ 2020. un 2021. gadā  sacensībās nenotika, bet vēlāk netika atsākts.

Plašāka informācija par sacensībām un pieteikšanās kārtību pieejama interneta lapā Latvijas skolu komandu čempionāts 2023/2024