Abi Latvijas pāri iekļuvuši pusfinālā pasaules čempionātā jauniešiem Standartdejās

Abi Latvijas pāri iekļuvuši pusfinālā pasaules čempionātā jauniešiem Standartdejās

Zagrebā notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 g.) Standartdejās atzīstami un ļoti līdzīgi nostartējuši abi Latvijas pāri Hardi Vahtra un rīdziniece Karīna Kārkliņa un rīdzinieki Ernests Dimants/Marija Paščenko, kuri 57 pāru konkurencē sasniedza pusfinālu un izcīnīja attiecīgi 9. un 10. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Novembra sākumā Eiropas čempionātā abi vadošie un līdzvērtīgie Latvijas jauniešu pāri Standartdejās (ST) negaidīti nostartēja ar ļoti atšķirīgām sekmēm. SDK “Dzintars” dejotāji Hardi Vahtra/Karīna Kārkliņa (augšējā attēlā) iekļuva finālā un ieguva 6. vietu, bet Ernests Dimants/Marija Paščenko no Daces deju skolas čempionātu noslēdza ar 17. vietu ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionātā Latvijas pirmie divi pāri kā vairums gadījumos nostartēja ļoti līdzīgi, pārliecinoši iekļūstot pusfinālā un noslēdzot desmitnieku. Abus mūsējos šķīra nieka divi punkti, nedaudz veiksmīgākiem esot pasaules čempionāta finālistiem 10 dejās Hardi ar Karīnu.

Pirmais trijnieks bija identisks Eiropas čempionātā. Dubultuzvara Rumānijai, bet bronzas medaļu ieguva lietuvieši Edvardas Masaro un Gabija Lapsevičiute. Fināla sešinieku noslēdza Azerbaidžānas, Itālijas un novembrī vidū Salaspilī par pasaules čempioniem 10 dejās kļuvušie Maksims Žiļenkovs un Arina Moločņikova no Kazahstānas.


Ernests Dimants/Marija Paščenko