23. septembrī Lucavsalā norisināsies aizraujošā “Rīgas Rudens sporta diena 2023”

23. septembrī Lucavsalā norisināsies aizraujošā “Rīgas Rudens sporta diena 2023”

23. septembrī izklaides pasākumu mīļotāji un sportisko nodarbju cienītāji ir laipni gaidīti aktīvās atpūtas parka daļā Lucavsalā, kur dienas garumā ar daudzām un dažādām sportiskām un aizraujošām aktivitātēm norisināsies Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta organizētā “Rīgas Rudens sporta diena 2023”.

Septembra beigās Latvijā un Eiropā norisināsies Eiropas Sporta nedēļa, dodot iespēju iedzīvotājiem piedalīties ar sportu un dažādām aktivitātēm saistītajos pasākumus. Šo starptautisko Sporta nedēļu mūsu valsts galvaspilsētā ievadīs “Rīgas Rudens sporta diena 2023”. Tā kā Latvijai šis gads sportā ir bijis visnotaļ veiksmīgs, arī līdzjutējiem būs iespējas parādīt savu meistarību un prasmes dažādās sportiskās aktivitātēs. Sporta dienā paredzētas aktivita'tes gan lieliem un maziem, jauniem un veciem, gan ģimenēm un draugiem, kā arī pielāgotā sporta aktivitātes.

Rīgas Rudens sporta dienas pasākumi un aktivitātes norisināsies likteņupes Daugavas vidū – Lucavsalā, kur jau vairākas gadus rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir iespējas ne tikai atpūsties, bet arī pasportot. Tur ne tikai notiek plaši apmeklēti koncerti, bet arī nozīmīgi sporta notikumi, kā, piemēram, 2016. gadā pasaules čempionāts skeitbordā. Liela daļa skriešanas entuziasti Lucavsalu ir paspējuši iepazīt Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta citā atbalstītā pasākumā “Izskrien Rīgu” seriālā, kam gandrīz katru gadu kāds no posmiem notiek šajā Daugavas salā.

Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā Rīgas Rudens sporta dienas pasākumi sāksies plkst. 11.00 no rīta un ilgs līdz pat sešiem vakarā. Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespējas šī parka teritorijā izmēģināt dažādas fiziskās aktivitātes. Taču interesentus priecēs ne tikai ar sportošanu saistītas nodarbes, bet arī intelektuālās un atjautības pārbaudes uzdevumi. Apmeklējot pasākumu, būs iespēja iesaistīties aizraujošā foto orientēšanās, startēt stafetēs, darboties radošās darbnīcās un piedalīties citās aktivitātes. Būs sporta veidu paraugdemonstrējumi, varēs piedalīties sporta veidu apmācības meistarklasēs.

23. septembrī Lucavsalā ir gaidīts ikviens, jo Rīgas Rudens sporta dienas pasākumi ir domāti jebkuram – bez vecuma ierobežojuma un fiziskās sagatavotības līmeņa. Šāda sporta diena ir lieliska iespēja ģimenēm pavadīt aizraujošu, neaizmirstamu brīvdienu svaigā gaisā un pozitīvā atmosfērā. Organizatori ir arī parūpējušies, lai sportošanas un aktivitāšu prieku varētu izbaudīt arī personas ar kustību traucējumiem, kuriem būs pieejamas viņiem saplānotās aktivitātes.

Aktīvās atpūtas teritorijā Lucavsalā būs ierīkota skatuve, uz kuras Rīgas Rudens sporta dienas apmeklētāju izklaidei un iepriecināšanai notiks atraktīvi paraugdemonstrējumi un interesanti priekšnesumi. Tie, kuriem patīk apgūt kaut ko jaunu, varēs piedalīties noorganizētajās apmācībās. Dažādu aktīvās dzīves veidu piekritēji dalīsies ar neparastiem un interesantiem stāstiem.

Pasākuma laikā notiks arī vairāki konkursi, kuros varēs laimēt balvas. Uz tikšanos 23. septembrī Lucavsalā!