21. aprīlī notiks vērienīgākās jauniešu volejbola sacensības Latvijā

Viena diena, viena norises vieta, 128 komandas un viens uzvarētājs katrā no četrām grupām – tāds 21. aprīlī Rīgā būs Vispārizglītojošo skolu volejbola kausa fināls, ko atbalsta veikalu tīkls “top!”.

Par vietu “top! Kauss” finālturnīrā cīnījās Latvijas skolu 602 komandas 4772 dalībnieki, kas ir par 100 komandām vairāk nekā pagājušajā gadā. Arī skolu skaits ir būtiski palielinājies līdz 247, kas ir par 48 skolām vairāk nekā pērn. Šogad sacensības, kas savā pirmajā sezonā 2001. gadā pulcēja vien 66 komandu 660 dalībniekus, notiks 20. reizi.

Lai komanda varētu startēt fināla sacensībās, tai bija jāuzvar savā novadā. Zīmīgi, ka šogad sacensībās piedalījās gandrīz visi Latvijas novadi un valstspilsētas – 34 no 36 novadiem un 6 no 7 valstspilsētām.

Sacensības notiek četrās grupās – vidusskolas zēniem un vidusskolas meitenēm (2004.-2007. gadā dzimušie), kā arī pamatskolas zēniem un pamatskolas meitenēm (2008.-2012. gadā dzimušie).

"top!” kausa finālturnīrā startēs 128 komandas (četrās grupās pa 32), cīnoties par 1.-3. vietu. Izlozē tās tika izvietotas pa četrām apakšgrupām ar astoņām komandām katrā. Informācija pieejama https://volejbols.lv/jaunatne/top-kauss/dokumenti .

21. aprīlī finālsacensības “Rimi” Olimpiskajā centrā, kas atrodas Rīgā, Grostonas ielā 6b, vienlaicīgi notiks uz 16 laukumiem. Jāņem vērā, ka šogad spēles notiks gan uz futbola laukuma mākslīgās zāles seguma, gan volejbola zālē. Tādējādi uzvarēs ne tikai stiprākā komanda, bet arī tā, kas spēs labāk pielāgoties apstākļiem.

Latvijas Volejbola federācija finālsacensībās pasniegs speciālbalvas:

  • trijām skolām, kas startējušas ar lielāko komandu skaitu novados,
  • trijām labākajām Rīgas skolām visu grupu kopvērtējumā pirms fināla,
  • trijām skolām, kas pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās.

Skolas ar spēcīgām vidusskolas un pamatskolas meiteņu un zēnu komandām finālsacensībās piedalīsies trijās vai četrās grupās. Minētajā kategorijā ir iekļuvušas vairākas skolas – Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Cēsu Valsts ģimnāzija, Gulbenes Novada vidusskola, llmāra Gaiša Kokneses vidusskola, Balvu Valsts ģimnāzija, Aizputes vidusskola, Limbažu Valsts ģimnāzija, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija un Krimuldas vidusskola.

Finālturnīra dalībniekus sagaida dažādas izklaides un pārsteiguma priekšnesumi. Arī šogad Valsts policija, Valsts robežsardze un Jaunsardze sniegs ieskatu savā ikdienā, nodrošinot iespēju uzzināt daudz ko jaunu.

Pasākumu atbalsta: “top!”, Rīgas dome, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Sporta federāciju padome, “4F” un “Venden”.

Dalībniekiem būs iespēja tikt pie balvām no daudzajiem sacensību atbalstītājiem, kuru skaitā ir “top!”, “4F”, “Smiltenes Piens”, “Pētergailis”, “Mežezers”, “Volvo sporta centrs”, “Pophouse”, “Minhauzena Pasaule”, “Joma”, “Vizium”, “Cosmos” Ilūziju muzejs, “Ezītis miglā” un “Herbitum”.

Skolu kauss volejbolā ir masveidīgākās un gaidītākās jauniešu volejbola sacensības, ko kopš 2001. gada organizē Latvijas Volejbola federācija, šajā laikā pulcējot vairāk nekā 65 000 skolēnus. Šis ir bijis pirmais lielais volejbola turnīrs arī pasaules līmeņa volejbolistiem - Anastasijai Samoilovai, Tīnai Graudiņai, Jānim Šmēdiņam, Gundaram Celitānam, Aleksandram Samoilovam, Mārtiņam Pļaviņam, Tomam Švanam, Renāram Paulam Jansonam, Edvīnam Skrūderam, Atvaram Ozoliņam un citiem zināmiem volejbolistiem.

 

21. aprīļa finālsacensību programma

 

9.00-10.00 Komandu reģistrācija
10.10 Komandu pārstāvju sanāksme
10.30 Sacensību atklāšana
11.00 Spēļu sākums (spēles apakšgrupās)
15.40-16.10 Atpūtas un izklaides pasākumi sacensību dalībniekiem
16.20-18.20 Finālspēles
18.40 Apbalvošana (skolu nominācijas, godalgoto vietu ieguvēji, sporta skolotāji)
~19.30 Sacensību noslēgums

Vairāk informācijas sacensību nolikumā.

Statistika par Vispārizglītojošo skolu volejbola kausa izcīņu

Papildu informācija: https://volejbols.lv/jaunatne/top-kauss/top-kauss/pamatinformacija