11. jūnijā sāksies skrituļslidošanas seriāls ”Skibox balva”

Nākamo otrdien, 11. jūnijā, Uzvaras parkā, Rīgā, vēlāk nekā citus gadus ar pirmo posmu sāksies Latvijas lielākais skrituļslidošanas seriāls “Skibox balva”, kas pulcē visus labākos Latvijas skrituļslidotājus un ko rīko sporta klubs “ASI Skibox” sadarbībā ar Latvijas Skrituļslidošanas federāciju, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, Kultūras un sporta departamentu un SS “Arkādiju”.

Dalība sacensībās ir atklāta un var piedalīties visi interesenti, kuri apguvuši skrituļslidošanas iemaņas, un ir spējīgi bez vecāku vai citu apkārtējo cilvēku palīdzības veikt distanci.

Neskaitot ierobežojuma laikus 2020. un 2021. gadā, saskaņā ar tradīciju lielākais un prestižākais daudzposmu skrituļslidošanas seriāls “Skibox balva” norisinās katra mēneša otrajā otrdienā no maija līdz septembrim. Šogad sezona sāksies jūnijā, un norises vieta atgriezīsies Uzvaras parkā, kur pēdējā pusotra gada laikā notika rekonstrukcijas darbi, sacensību norisi pārceļot uz Mežaparku.

Ietvertas ir dažāda vecuma un meistarības grupas, t.i., gan sporta, gan fitnesa. Jaunākie ir U7 (2017.g. un jaunāki), bet vecākie ir pieaugušie un veterānu grupas skrituļslidotāji. Tā kā pirmais posms notiks rekonstruētajā Uzvaras parkā, tad U7 grupai ir paredzēts 600m sprints (divi mazie apļi), bet visām pārējām grupām būs 1 jūdzes sprints jeb 1600m (divi lielie apļi). Sacensību sākums plkst. 19.00.