Rīdzinieks Andrejs Čemirtans startē starptautiskā galda tenisa turnīrā "Safir International 2023"

Rīdzinieks Andrejs Čemirtans startē starptautiskā galda tenisa turnīrā "Safir International 2023"

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas un Rīgas galda tenisistiem bija iespēja piedalīties starptautiskajā turnīrā Safir International 2023, kas notika Zviedrijas pilsētā Örebro 2023. gadā no 24. līdz 26. februārim un bija daļa no “Zviedrijas tūres”.

Kopā ar jaunajiem spēlētājiem iespēja mēroties spēkiem tika dota arī pieaugušo izlases kandidātiem, to starpā arī rīdziniekam Andrejam Čemirtanam, kurš startēja vīriešu 1. klases un Elites grupas turnīros.

Vīriešiem Elites grupā startēja 139 dalībnieki no Somijas, Norvēģijas, Puerto Riko, Anglijas, Latvijas, Luksemburgas, Spānijas, Dānijas, Īslandes, Francijas un vairākiem Zviedrijas klubiem. Iekļūstot turnīra pamattīklā no priekšsacīkstēm, Andrejam Čemirtanam jau pirmajā spēlē par iekļūšanu labāko 64 spēlētāju skaitā nācās atzīt Anglijas kluba Nottinghamn TTC spēlētāja SIRAJ Shayan, piekāpjoties ar rezultātu 0:3.
Vīriešiem pirmajā klasē startēja 73 spēlētāji, klāt nākot arī Itālijas un Nīderlandes pārstāvjem. Šajā klasē spēles notika bez priekšsacīkstēm. Andrejam izdevās iekļūt 32 labāko spēlētāju skaitā un tikai daži punkti šķira viņu no iekļūšanas labāko sešpadsmitniekā, ar rezultātu 2:3 Andrejs atzina dāņa Fly Kristensena pārākumu.

Visa informācija par sacensībām un to rezultātiem - atvērt šeit. 

Attēlā: Andrejs otrajā rindas pirmais (no kreisās uz labo pusi).