PČ jauktais pāris turpina uzvarēt, ratiņkērlinga komandai zaudējumi līdzīgās cīņās ar favorītiem

PČ jauktais pāris turpina uzvarēt, ratiņkērlinga komandai zaudējumi līdzīgās cīņās ar favorītiem

Ratiņkērlingisti Ričmondā, Kanādā naktī uz pirmdienu, 6. martu, izspēlēja trīs spēles. Pēc vakar vakara uzvaras pār Japānu jauktais pāris pārspēja ar 8:4 Angliju, ierindojoties kopvērtējuma pirmajā vietā. Savukārt ratiņkērlinga komanda pirmajā mačā tikai otrajā ekstra endā ar 3:4 piekāpās pašreizējiem pasaules un paralimpiskajiem čempioniem no Ķīnas. Savukārt dienas otrajā spēlē tikai ar 6:7 atzina Kanādas pārākumu.

Jauktais pāris jau trešo spēli uzsāka pārliecinoši ar vienu punktu pirmajā un nozagtu otrajā endā. Lai arī Anglija spēja izcīnīt trīs punktus trešajā endā un nonākt vadībā ar 3:2, tomēr spēles grožus turpmākajā daļā pārņēma mūsu kērlingisti, nozogot divus piektajā un vienu astotajā, kas atnesa uzvaru ar 8:4 un ļauj pēc trim spēlēm nonākt kopvērtējuma līderos.

Izlases spēlētājas Poļinas Rožkovas komentārs pēc spēles ar Angliju:
“Trešajā endā mums neaizgāja spēle. Septītajā endā mums bija šaubas vai ņemt “power play” vai neņemt, tomēr paņēmām. Tieši “power play” pirmais metiens bija nedaudz par īsu, bet viss pārējais mums sanāca labi, jo pēc tā pārsvars bija +3. Diezgan droši nospēlējām astoto endu, uzmetot labu pirmo metienu, ko nosargājām līdz beigām.”

Latvijas izlasei ar Ojāru Briedi skipa pozīcijā trešajā spēlē pretim nāca Ķīna – pašreizējie pasaules un paralimpisko spēļu čempioni. Spēles pirmajā daļā neviena no abām komandām otrai neļāva izcīnīt vairāk par punktu kādā no endiem, pārtraukumā ejot pie neizšķirta 2:2. Pēc pārtraukuma nākamie divi endi tika nonullēti, bet septītajā un astotajā atkal komandas apmainās viena punkta guvumos 3:3, panākot ekstra endu. Pirmais ekstra ends noslēdzās bez rezultāta, bet otrajā Ķīna ar pēdējo metienu nodrošina vienu punktu un smagu uzvaru ar 4:3 pār Latvijas izlasi.

Dienas otrajā spēlē pretiniekos vēl viena spēcīga izlase – Kanāda. Spēli pretinieki uzsāk ar diviem punktiem un vienu nozagtu otrajā endā. Lai arī mūsu izlase trešajā endā divus punktus atguva (2:3), tomēr pirms došanās pārtraukumā Kanāda izspēlē uz trim punktiem, nonākot 6:2 vadībā. Spēles otrajā daļā pretiniekam tika atdots tikai viens punkts, kamēr mūsu ratiņkērlingisti līdz astotā enda beigām spēja pietuvoties līdz -1 (6:7), spēlei tā arī noslēdzoties.

Latvijas ratiņkērlinga izlases trenera Arņa Veidemaņa komentārs pēc otrās spēļu dienas:
“Spēlē ar Ķīnu plāns bija spēlēt ar sargiem, vairāk iepīt pretiniekus, jo viņi lielākoties spēlē uz “take out” metieniem. Tomēr nekādi neizdevās uzlikt sargus un sanāca, ka pirmajos endos vairāk tika spēlēta izsišanas spēle. Pēc tam, redzot, ka “take out” metieni mums šodien padodas, nolēmām īsināt endus, lai tuvu galotnei būtu līdzīgāks rezultāts. Plāns strādāja.

Pēdējā endā nolēmām likt sānu sargu un mēģināt iegūt divus punktus, lai uzvarētu spēli. Pa lielam viss arī šajā endā mums sanāca un sagaidījām vienu pus kļūdu no Ķīnas izlases. Pēdējais metiens, kurš bija jāizpilda astoņās pēdās, diemžēl apstājās 15cm pirms kārotā mērķa. Faktiski 15cm pietrūka līdz pilnīgai laimei. Jebkurā gadījumā spēle noteikti iedvesmoja un pacēla spēlētāju pašapziņu, lai varētu turpmāk cīnīties.

Otrajā spēlē tik labi mums neizdevās. Laikam tomēr nedaudz atmiņā bija palikusi pirmās spēles iespējamība vinnēt Ķīnu. Taktiskās kļūdas bija daudz vairāk nekā rīta spēlē. Sākums sanāca mazliet nervozs, tomēr spēles otrajā daļā izpildījums uzlabojās, bet diemžēl tas bija par maz, jo rezultātu izdevās sadeldēt tikai līdz -1.

Jebkurā gadījumā, ja vērtējam dienu kopumā, tad nospēlējām labāk nekā vakar un visticamāk esam nospēlējuši no četrām spēlēm trīs spēles ar pirmā piecinieka komandām. Tā kā degunu uz augšu  un turpināsim cīnīties par iekļūšanu sešiniekā. Viss vēl ir iespējams. Viss ir tikai mūsu rokās.”

Jaukto pāru čempionātā vispirms abās apakšgrupās tiks izspēlēta apļa turnīra kārta. Pēc tās katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet A2 ar B3 un A3 ar B2 noskaidros atlikušos pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji 13. martā 00:30 pēc Latvijas laika uzsāks cīņu par čempionu titulu. Savukārt ratiņkērlinga komandu čempionātā vispirms visas 12 komandas izspēlēs apļa turnīru, pēc kura sešas labākās iekļūs play-off kārtā. Kopvērtējuma pirmā un otrā vieta automātiski nodrošinās pusfinālu, bet 3. ar 6. un 4. ar 5.vietu sadalīs atlikušās vietas pusfinālā. Pusfināla uzvarētāji 12.martā plkst. 20:00 pēc Latvijas laika sacentīsies par zelta medaļām.

Latvijas izlases spēli ar Čehiju un jauktā pāra izlases spēli ar Kanādu varēs vērot Pasaules kērlinga federācijas tiešraižu platformā Recast “The Curling Channel”, bet pārējās mūsu izlašu spēles tiešraidē tiks translētas “Curl BC” YouTube kanālā no statiskajām kamerām.

Latvijas jauktā pāra izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans, treneris Erki Lills, trenera asistents Aleksandrs Dimbovskis.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Ojārs Briedis (skips), Sergejs Djačenko, Agris Lasmans, Ieva Melle, Linda Meijere, treneris Arnis Veidemanis, trenera asistents Rihards Jeske.

Latvijas ratiņkērlinga izlases spēļu grafiks pēc Latvijas laika un rezultāti:
8:4 – Itālija
4:6 – Koreja
3:4 (EE) – Ķīna
6:7 – Kanāda
06.03. 22:00 – Skotija
07.03. 05:00 – Dānija
07.03. 22:00 – Norvēģija
08.03. 05:00 – Zviedrija
08.03. 22:00 – Čehija (tiešraide Recast)
09.03. 05:00 – ASV
09.03. 23:00 – Japāna

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra izlases spēļu grafiks pēc Latvijas laika un rezultāti:
8:5 – Itālija
9:4 – Japāna
8:4 – Anglija
07.03. 02:00 – Kanāda (tiešraide Recast)
07.03. 19:00 – Dānija
08.03. 19:00 – Vācija
09.03. 02:00 – Zviedrija
10.03. 19:00 – Koreja

Kopvērtējums ratiņkērlinga komandām:
1. Ķīna 4-4-0
2. Norvēģija 4-3-1
2. Koreja 4-3-1
2. Kanāda 4-3-1
5. ASV 4-2-2
5. Japāna 4-2-2
5. Skotija 4-2-2
8. Dānija 4-1-3
8. Itālija 4-1-3
8. Čehija 4-1-3
8. Latvija 4-1-3
8. Zviedrija 4-1-3

Kopvērtējums ratiņkērlinga jauktajiem pāriem:
1. Latvija 3-3-0
2. Kanāda 2-2-0
3. Anglija 3-2-1
3. Vācija 3-2-1
5. Koreja 2-1-1
6. Japāna 3-1-2
6. Zviedrija 3-1-2
8. Itālija 2-0-2
9. Dānija 3-0-3

Latvijas ratiņkērlinga izlases pasaules čempionātā piedalās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, “Liberated” atbalstu. Ratiņkērlinga komandu atbalsta Valmieras novada pašvaldība.

Foto: WCF/Cheyenne Boone

Online rezultāti komandām
Online rezultāti jauktajiem pāriem
Tiešraide Recast
Tiešraide YouTube

Informāciju sagatavoja: Linda Mangale, linda@curling.lv